2011 m. gegužės 11 d., trečiadienis

KONSULTAVIMAS IR INTERVENCIJOS SAVIŽUDYBĖS GRĖSMĖS ATVEJU

Seminaras-mokymai š.m. birželio 10 d., Verslo lyderių konferencijų centre (BLC), K. Donelaičio g. 62, Kaune
Lektorius - prof. dr. Eduardo Keegan
Klinikinės psichologijos ir psichoterapijos profesorius, Buenos Airių Universitetas, Argentina

Prof. E.Keegan, žymus šiuolaikinės psichoterapijos specialistas ir pripažintas mokytojas, daugiau kaip 50 mokslinių darbų (straipsnių, knygų ir jų skyrių) autorius, vadovauja psichoterapijos podiplominių studijų programoms Buenos Airių Universitete.
Š.m. birželio 10 dieną vyksiančiame seminare pagrindinis dėmesys bus skiriamas ypač aktualiai problemai - darbui su pacientu, esant suicidinio ar save žalojančio elgesio grėsmei. Su tokiais pacientais susiduria ne tik psichinės sveikatos specialistai (psichiatrai, psichologai, psichoterapeutai), bet ir bendros praktikos gydytojai bei kitų specialybių medikai. Suicidinės ar savęs žalojimo mintys bei elgesys būdingas ne tik depresijai ar psichozėms, bet ir piktnaudžiavimu alkoholiu ir kitomis psichoaktyviomis medžiagomis, asmenybės sutrikimams, žmonių reakcijoms į stresą. Savižudybės rizika dažnai lieka nepakankamai įvertinama, ir tai viena iš priežasčių, kodėl Lietuva yra tarp pirmaujančių pagal savižudybių skaičių pasaulio šalių. Problema tampa aktualesnė didėjant medicinos personalo atsakomybės teisiniams aspektams, pradėjus realiai veikti paciento žalos atlyginimo įstatymams.
Prof. E. Keegan paskaitas Lietuvoje skaito ne pirmą kartą ir labai įdomioms jo paskaitoms bei seminarams visada būdingas didelis praktiškumas. Šį kartą pagrindinis dėmesys bus skirtas praktiniams ligonio, esant suicidinio elgesio rizikai, konsultavimo aspektams: problemos įvertinimui, slepiamų suicidinių minčių ar planų atpažinimui, terapinio bendravimo būdams ir konkrečių intervencijų planavimui, parinkimui bei atlikimui. Taip pat bus pateikiamos naujausios kognityvinės ir elgesio terapijos metodikos, skirtos dirbti su suicidinėmis mintimis ir elgesiu.

Renginio organizatoriai: Lietuvos kognityviosios ir elgesio terapijos draugija (LKETD), LSMU Psichofiziologijos ir reabilitacijos institutas ir VŠĮ Neuromedicinos institutas. Dalyviams bus išduodami LSMU kvalifikacijos kėlimo sertifikatai.
Trukmė – 8 ak.val. Bus vertimas iš anglų į lietuvių kalbą. Registracijos pradžia 9 val. Renginio pradžia 10 val. Pabaiga – 18 val.

• Seminaro kaina – 179 Lt. Jei iš vienos įstaigos dalyvauja > 2 asmenys – kaina asmeniui 159 Lt.
• Dalyvauti renginyje galite ir tik kaip klausytojas (neišduodamas sertifikatas), šiuo atveju dalyvio mokestis 129 Lt.
• Apmokant iki gegužės 30 d. – asmeniui taikoma papildoma 20 Lt nuolaida nuo nurodytų kainų.

Išsamesnė informacija ir registracija (būtina!) į kursus el.paštu reda.repeckaite@neuromedicina.lt (žinutėje nurodykite, kad planuojate dalyvauti bei savo vardą, pavardę ir specialybę) arba skambinti tel. (8*610) 31301 iki 2011 gegužės 30 d.

Apmokėti už seminarą galite:
• Pavedimu VIEŠOJI ĮSTAIGA NEUROMEDICINOS INSTITUTAS (kodas: 300109077), banko sąsk. Nr. LT79 7300 0100 8950 3444 (AB bankas Swedbank). Mokėjimo paskirties skiltyje nurodyti, kad už seminarą.
• Grynais pinigais prieš seminarą.

4 komentarai: