2010 m. balandžio 18 d., sekmadienis

Tarptautinė konferencija Varšuvoje - unikali proga pamatyti kognityvinės ir elgesio terapijos lyderius

Šių metų liepos 2-4 dienomis Varšuvoje bus organizuojama tarptautinė konferencija “Potrauminio streso sutrikimai: rizikos faktoriai, koncepcijos, gydymas” (Posttraumatic disorders - risk factors, concepts, treatment). Konferencija unikali tuo, kad joje dalyvaus žymūs kognityvinės ir elgesio terapijos (KET) specialistai (žr. priedą), kuriuos pamatyti net Europos ar pasauliniuose suvažiavimuose ne visada pasiseka. Ypač turėtų būti naudingi prof. A. Arntz, žymaus Niderlandų ribinio tipo asmenybių tyrinėtojo ir prof. E.Foa, žymios prolonguotos ekspozicijos metodikos, taikomos gydant potrauminius sutrikimus, kūrėjos pranešimai, taip pat prof. A.Ehlers vedamas seminaras. Esu buvęs keliuose ir labai populiarios taikomosios relaksacijos metodikos kūrėjo prof. Lars Goran Ost seminaruose. Taikomoji relaksacija ir pasaulyje ir mūsų praktikoje pasiteisino kaip labai efektyvus, jau tapęs standartiniu metodas gydyti įvairius nerimo sutrikimus. Šios metodikos mokome ir klientus ir specialistus. Šį kartą prof. L.G.Ost pristatys išeičių, sergant potrauminio streso sutrikimus tyrimų rezultatus. Taigi, norintys išgirsti ir pamatyti žinomus pasaulinio lygio KET specialistus turėtų tikrai nenusivilti.
Iki balandžio 30 d. galioja palyginus nedidelė tokio lygio tarptautinei konferencijai sumažinta 120 Euro konferencijos kaina, kuri galioja Lietuvos kognityviosios ir elgesio terapijos draugijos nariams (norintys įstoti gali kreiptis raštu į mane) ir studentams. Ne draugijos nariams kaina – 150 Euro.
Priedas – Žinomi pasaulyje KET specialistai ir jų paskaitų/pranešimų ar seminarų temos:
• prof. Arnoud Arntz (Maastricht University, the Netherlands) - Borderline Personality Disorder and Trauma
• prof. Jonathan Bisson (Cardiff University School of Medicine, Great Britain) - Pharmacological treatment for posttraumatic disorders
• prof. Anke Ehlers (Institute of Psychiatry, London, Great Britain) - Cognitive Therapy for PTSD
• prof. Edna Foa (University of Pensylvania, USA) - Prolonged Exposure Therapy for PTSD
• prof. Lars Göran Öst (Stockholm University, Sweeden) - Methodology of Treatment Outcome Studies
Konferencijos puslapis internete: http://www.ptsd.waw.pl/en/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą