2015 m. vasario 28 d., šeštadienis

Kviečiame į seminarą: “Dėmesingas valgymas”

Dėmesingas valgymas: lieknėkite formuodami naujus įpročius

Trokštate sulieknėti? Jaustis geriau ir atrodyti gražiau? Ilgam ir jau šį pavasarį?

Dėmesingas valgymas: lieknėkite formuodami naujus valgymo įpročiusAteikite į 8 savaičių trukmės praktinius lieknėjimo mokymus, paremtus visame pasaulyje labai populiaria ir moksliniais tyrimais pagrįsta kognityvinės elgesio terapijos metodika. Čia išmoksite, kaip iš esmės pakeisti įsisenėjusius įpročius, trukdančius sulieknėti, sužinosite, kaip psichologijos ir medicinos mokslų pagalba galite kartą ir visiems laikams subalansuoti kūno svorį.

Mokymai Jums naudingi, jeigu:

  • Turite viršsvorio ir norėtumėte sulieknėti;
  • Esate linkę dažnai persivalgyti, o kartais – nevalgyti nieko;
  • Esate linkę dažnai užkandžiauti
  • Išbandėte įvairias dietas, bet negavote norimo rezultato;
  • Pastebite, jog dažnai valgote ne dėl alkio, o kai esate apimti emocijų ar kitų būsenų (nerimo, įtampos, nuobodulio, persidirbote, ką nors švenčiate);
  • Pavalgius jaučiate kaltę, nusivylimą savimi, bejėgiškumą;
  • Norite pradėti sveikiau maitintis;
  • Turite kitų sulieknėti trukdančių valgymo ar gyvenimo įpročių ir norite juos pakeisti.

Pratybų metu dalyviai išmoks:

  • Moksliniais tyrimais pagrįstų šiuolaikinių valgymo ir apetito kontrolės įgūdžių;
  • Naujausių kognityvine ir elgesio terapija pagrįstų psichologinių metodikų, padedančių sureguliuoti kūno svorį ir užtikrinti sveiką mitybą;
  • Šiuolaikinės medicinos siūlomų sveikos, kūno svorį reguliuojančios ir lėtinėms ligoms, tame tarpe ankstyvam senėjimui kelią užkertančios mitybos įgūdžių;
  • Praktinių intuityvaus ir meditacinio valgymo/maitinimosi principų;
  • Atpažinti valgymo įpročius, trukdančius sulieknėti;
  • Pakeisti šiuos įpročius naujais, padedančiais tikslą pasiekti;
  • Išsiaiškinti, kokias emocijas reguliuojate maisto pagalba;
  • Kaip susidaryti racionalų lieknėjimo planą ir jo laikytis;
  • Kaip grįžti į „doros kelią“ nukrypus nuo plano;
  • Kaip ir ką atsakyti maisto siūlytojams jų neįžeidžiant;
  • Kitų lieknėjant naudingų įgūdžių.

Dėmesingas valgymas

Mokymus ves:

Reda Rizgelytė – Viskontienė, Lietuvos psichologų sąjungos narė, estetinės medicinos centro „Jaunatvės namai“ psichologė, klinikinės psichologijos kvalifikacinį magistro laipsnį įgijo Vilniaus universitete. Psichologė veda psichoedukacines grupes, konsultuoja individualiai bei taiko kognityvinę ir elgesio terapiją, dalyvauja projektuose, rengia straipsnius bei publikacijas psichologinėmis temomis.
Rosita Kanapeckaitė, Lietuvos psichologų sąjungos narė, organizacinės psichologijos kvalifikacinį magistro laipsnį įgijo Vilniaus universitete. Psichologė darbe taiko kognityvinę ir elgesio terapiją, taip pat yra baigusi specialius Kognityvinės elgesio terapijos mokymus psichologams dirbantiems su svorį reguliuojančiais klientais (AronoBeko institute JAV).
Julius Neverauskas, medicinos mokslų daktaras, gydytojas psichoterapeutas, LSMU Elgesio medicinos instituto mokslo darbuotojas ir kognityvinės ir elgesio terapijos podiplominių studijų kurso vadovas, Lietuvos senėjimo prevencijos medicinos asociacijos prezidentas, Lietuvos kognityvinės ir elgesio terapijos draugijos viceprezidentas.

Kursą sudaro:

  1. 8 praktiniai grupiniai užsiėmimai, vykstantys vakarais kartą per savaitę. Vieno užsiėmimo trukmė 3val. grupėje (apie 10 žmonių)
  2. Dvi individualios konsultacijos: viena prieš užsiėmimus, o antroji – pabaigus visą kursą. (Konsultacijos trukmė 50 min.)
  3. Viena sveikatingumo diena – visos dienos užsiėmimas (7 val.).
Baigus kursą bus galimybė lankyti palaikomąsias grupes reguliariai pagal poreikį (kartą per savaitę/kartą per mėnesį).

Kaip vyksta priėmimas į grupę?

Prieš grupinius užsiėmimus kiekvienas dalyvis turės atvykti į individualią konsultaciją su psichologe. Konsultacijos metu bus aptariami patiriami sunkumai, ar ši grupė gali būti naudinga juos sprendžiantbei galimi alternatyvūs šių sunkumų sprendimo būdai. Pirmosios konsultacijos metu nusprendus, kad kursas netinka ir radus alternatyvių sunkumų sprendimo būdų, už ją mokama kaip už pirminę individualią psichologo konsultaciją – 23 eurus. Kitais atvejais konsultacijos kaina įeina į bendrą kurso kainą. Jeigu po konsultacijos dalyvis apsisprendžia grupę lankyti, jis per keletą dienų turėtų sumokėti visą kurso kainą (179euru) arba pusę jos. Taip garantuojama vieta grupėje.

Kokio amžiaus dalyviai susirenka į grupę?

Grupė skirta suaugusiam bet kokio amžiaus žmogui.

Kam netinka grupė?

Grupė netinkanervine anoreksija sergantiems asmenims, taip patturintiems ar kada nors turėjusiems psichozinių sutrikimų.

Kas vyksta užsiėmimo metu?

Užsiėmimų metu norimas rezultatas siekiamas derinant teorinį ir praktinį/patyriminį mokymąsi. Daug dėmesio skiriam praktinių įgūdžių formavimui ir stiprinimui bei naujoms patirtims. Tarp užsiėmimų skatinama praktikuotis savarankiškai, kad seminaro metu išmokti dalykai įsitvirtintų ir norimas tikslas būtų pasiekiamas kuo greičiau.

Kur ir kada vyks užsiėmimai bei kokia jų kaina?

Grupės užsiėmimai vyks Vilniuje, miesto centre.
Planuojama grupės pradžia 2015 m. kovo mėn. 26 d., o pabaiga gegužės 14d. Užsiėmimai vyks kartą per savaitę (ketvirtadienio vakarais).
Individualios konsultacijos vyks kovo 4-10 d. Konkretų laiką sutarsite paskambinę telefonu (8657) 58144.

Viso kurso kaina – 179 eurai

Registracija ir informacija

Užsiregistruoti galite parašydami laišką elektroniniu paštu vilnius@jaunatvesnamai.lt arba paskambinę telefonu (8657) 58144.

Dėmesio! Pirmiems penkiems užsiregistravusiems dalyviams taikoma 20 eurų nuolaida nuo bendros kurso sumos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą